×

FAQ voor zzp'ers & werknemers


Wat je verdient is in principe conform de CAO welke de opdrachtgever hanteert.
Binnen Easzy is het zo dat wij een basis loongebouw kennen. 
Wil een opdrachtgever daarvan afwijken doordat hij een bepaalde CAO toepast ofwel een eigen loongebouw heeft, passen wij maatwerk toe, in dit geval kunnen onderstaande uurlonen afwijken.

 • Als werknemer in loondienst verdien je binnen het 'Easzy' loongebouw onderstaande, dit is incl. reserveringen*
  • 18 jaar:        €10,81 per uur
  • 19 jaar:        €12,01 per uur
  • 20 jaar:        €13,55 per uur
  • 21 jaar e.o.  €15,94 per uur
 • Als zzp'er: vanaf 18 jaar verdien je minimaal €18,50 per uur.


* Voor schoonmaakdiensten hanteren we de betreffende CAO.
* Het bruto uurloon wordt verhoogd met "reserveringen" (vakantiegeld en opbouw vakantiedagen). Deze worden direct bij jouw uurloon opgeteld.

Wanneer word ik uitbetaald? 

 • Als zzp'er: binnen 14 dagen na factuurdatum.
 • Als werknemer in loondienst: krijg je wekelijks uitbetaald (bv. werk je in week 1 dan krijg je in week 3 uitbetaald, gewerkt in week 2, in week 4 uitbetaald enz.).


Wat als ik ziek ben?

 • Ben je ziek en heb je een opdracht die geaccepteerd is, meer dan 96 uur voor het begin van de opdracht?
  Dan kun je jezelf te allen tijde annuleren voor de opdracht.  
 • Ben je ziek en heb je een opdracht die geaccepteerd is, minder dan 96 uur voor het begin van de opdracht? 
  • Dan zal je de opdrachtgever telefonisch moeten laten weten dat je niet kan werken!
  • Let op: ben je werknemer in loondienst? Dan dien jij je ook telefonisch bij Easzy af te melden op de dag dat je ziek bent. 
 • Heb je je alleen voor een aantal opdrachten aangemeld maar ben je nog niet geaccepteerd? Dan kan je jezelf nog via de app afmelden. Meld jezelf altijd af als je niet meer beschikbaar bent. Anders kan je nog in worden gepland. 

 
Kan ik als zzp'er onderhandelen over het uurtarief? 
Nee, het uurtarief is een vast gegeven. Deze is niet onderhandelbaar.
Wel kan er met de opdrachtgever overlegd worden over een eventuele onkostenvergoeding (bv.: reiskosten vergoeding).

Hoe werkt de facturatie voor mij als zzp'er?
Easzy, je verwerkt je gewerkte uren in de app. Deze worden geaccordeerd door de opdrachtgever. Easzy stuurt automatisch een factuur naar de opdrachtgever. Deze factuur is direct zichtbaar in jouw "Mijn Facturen" overzicht. Binnen 14 dagen na factuurdatum, wordt de factuur aan je uitbetaald.

Waar kan ik als zzp'er mijn facturen inzien?
In jouw Easzy account zie je in het menu een "Mijn Facturen" module. Hierin vind je per opdracht de facturen inclusief de status van de factuur (in behandeling of betaald). Heb je vragen over één van je facturen? Stuur een mail naar backoffice@easzy.nl en je krijgt snel antwoord!

Waar vind ik mijn loonstroken als werknemer in loondienst? 
Deze kan je vinden in de Easzy app, onder het kopje ‘Mijn loonstroken’. Als je vragen over je loonstrook hebt, dan kun je deze stellen via backoffice@easzy.nl.

Hoe boek ik mijn uren in? 
Easzy, als de opdracht erop zit kun je direct via de app je uren inboeken onder het kopje "Urenoverzicht".
Let op! Jouw gewerkte uren worden op locatie altijd besproken met je opdrachtgever.

Wat gebeurt er als mijn uren niet op tijd zijn geaccordeerd door de opdrachtgever?
Zijn jouw uren niet geaccordeerd binnen de termijn van tien dagen na inboeken? Dan stemt de de opdrachtgever automatisch in met de door jouw doorgegeven uren.

Mijn ingeboekte uren zijn niet geaccepteerd door de opdrachtgever!
Je hebt jouw uren ingeboekt maar de opdrachtgever geeft een correctie op deze uren. De uren van de opdrachtgever zijn dan bindend. Mocht je niet akkoord zijn, dan dien je zelf contact op te nemen met de opdrachtgever.

Wat gebeurt er als ik eerder naar huis gestuurd word?
Word jij veel eerder naar huis gestuurd? Je krijgt minimaal 3 werkuren uitbetaald.

Hoe oud moet ik minimaal zijn om te mogen werken via Easzy? 
Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Onze opdrachten vragen om ervaring, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ook kan er verwacht worden dat je zelfstandig naar de werkplek kan komen. Hierom hebben wij gekozen voor een minimumleeftijd van 18 jaar. Ben je te jong maar denk je wel aan de verwachtingen te kunnen voldoen? Neem dan gerust contact op!

Ik ben zzp'er maar ik wil ook graag als werknemer in loondienst aan de slag, kan dat? 
Ja, natuurlijk kan dat! Je komt mogelijk wel in een hogere belastingschijf terecht. De Belastingdienst telt bij de belastingaangifte namelijk alle bruto-inkomens bij elkaar op. De kans bestaat dus dat je met een deel van je inkomsten in een hogere belastingschijf belandt. Om erachter te komen welke schijf voor jou van toepassing is, wijzen we je graag door naar de Belastingdienst.

Hebben jullie ook tips voor mijn persoonlijke account? 
Jazeker, jouw Easzy profiel is superbelangrijk. Jij bent jouw eigen visitekaartje! De opdrachtgever bekijkt jouw profiel grondig en bepaalt op basis van die informatie of jij de meest geschikte kandidaat voor de klus bent. Daarom hebben wij speciaal voor jou een paar handige tips, zodat jouw account door een ringetje te halen is:

 • Profielfoto: Zorg voor een scherpe, recente foto, waar je representatief en zakelijk op staat.
 • Motivatie: In je motivatie vertel je in het kort de aspecten die jou uniek maken en waarom de opdrachtgever juist voor jou moet kiezen. Dus geef je motivatie een persoonlijke en positieve touch!
 • Werkervaring: Ook je werkervaring kan je het beste kort houden. Vul als enige je functie, de werkgever waar je hebt gewerkt en de werkduur in. Zo houd jij jouw persoonlijke profiel overzichtelijk, zakelijk en Easzy.


Zorg voor een goede indruk:

 • Kom op tijd.
 • Wees vriendelijk en behulpzaam.
 • Presenteer jezelf met een actieve houding.
 • Zorg dat je er verzorgd uitziet.
 • Houd een Easzy-talk met je opdrachtgever en/of leidinggevende. Bespreek wat goed ging en wat beter zou kunnen. Zo laat jij zien dat het belangrijk voor je is dat je goed presteert. 


Wat kan ik doen bij problemen met de app?
Wanneer je problemen ondervindt met de app, kan je contact opnemen via het contactformulier.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?
Ben je niet meer actief en wil je je account definitief laten verwijderen? Dit kan schriftelijk via backoffice@easzy.nl.

Hoe wordt mijn identiteitsbewijs gecontroleerd?
In het aanmeldproces wordt je gevraagd om een geldig identiteitsbewijs. Na het aanmeldproces word jouw identiteitskaart gecontroleerd. Mocht hier iets mee aan de hand zijn, of heb je zelf nog op/aanmerkingen? Dan kan je dit tijdens jouw contactmomentje aangeven. Wij voeren een identiteitscheck uit om o.a. te controleren of jouw identiteitsbewijs geldig is en of jij voor ons mag werken in Nederland.

Wat moet ik doen als mijn identiteitsbewijs is verlopen?
Is je identiteitsbewijs verlopen? Neem dan contact op via backoffice@easzy.nl of via het contactformulier. Easzy ziet erop toe dat jouw identiteitsbewijs opnieuw wordt gecontroleerd.

Ontvang ik ook pensioen?
In loondienst (uitzendkracht): Ja, ben je 18 jaar of ouder? Dan start je met pensioen opbouwen. Zie hiervoor https://www.stippensioen.nl/.
Als zzp'er: Nee, als zzp'er spaar je niet direct voor jouw pensioen. Je krijgt uiteraard wel AOW, maar het is toch leuker als je het later wat extra Easzy hebt toch? Daarom zijn er voor zzp'er ook mogelijkheden om een pensioen op te bouwen.
Namelijk:

 • Sparen: Het is met de huidige rentepercentages niet erg aantrekkelijk, maar het is een eenvoudige manier om een aanvullend pensioen op te bouwen. 
 • Beleggen: Het is mogelijk om met jouw spaargeld te (laten) beleggen. Zo groeit jouw kapitaal mogelijk sneller dan wanneer je dit "gewoon" op een spaarrekening zet. Je loopt echter wel meer risico. Voor advies verwijzen we je graag naar jouw bank.
 • De regeling van zelfstandigen: verschillende ZZP-organisaties hebben gezamenlijk een pensioenfonds opgericht voor zelfstandige ondernemers. Je mag zelf bepalen hoeveel geld je inlegt, wanneer je dit doet en wanner jij jouw pensioen laat ingaan. Ook mag jij jouw inleg tot op een bepaalde hoogte aftrekken van de belasting. 
 • Lijfrenteverzekering: je kan ook een lijfrenteverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij of bij de bank. Voor de verzekering betaal je maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag. Eigenlijk is de regeling vrij vergelijkbaar met het zelf sparen, alleen zitten hier nog wat specifiekere verschillen aan verbonden. Voor die verschillen verwijzen we je door naar de verzekeringsmaatschappij of de bank.


Ben ik verzekerd tijdens het werken?
Als werknemer in loondienst hoef jij je niet druk te maken om verzekeringen. Dat regelt Easzy allemaal voor je! Als zzp'er ligt dit toch net even anders. Als zelfstandige is het niet vanzelfsprekend dat je verzekerd bent. Als eigen baas ben je hier dus ook zelf verantwoordelijk voor. Jij kiest of je je wil verzekeren of niet. Hier kleeft echter wel een risico aan. Verzeker jij je niet en gaat er iets kapot of loop je letsel op? Dan zal je de kosten zelf moeten betalen en staat de overheid niet garant voor jouw levensonderhoud. Bedenk dus goed wat je wil. Verzeker jij je wel? Dan heb je een aantal keuzes.

We leggen de twee meest voorkomende verzekeringen voor zzp'ers even aan je uit.

 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: Mocht er iets kapotgaan tijdens jouw werkzaamheden, dan zijn de kosten niet voor jou maar voor de verzekering. Maar let op: In sommige gevallen krijg je eerst te maken met een eigen risico.
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering: Loop jij tijdens het werken letsel op en kan je niet meer aan het werk? Dan zorgt deze verzekering voor jouw inkomen. Sommige werkzaamheden zijn een stuk risicovoller dan de rest. Daarom kan je zelf bepalen of je deze verzekering van waarde schat.


Kan ik loonheffing aanvragen? 

 • Ben je werknemer in loondienst? Dan heb jij recht op loonheffingskorting. Dat betekent dat je korting krijgt op de belasting. De loonheffingskorting is een samengestelde naam van twee andere kortingen. Namelijk: algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Hierdoor betaal je minder loonheffing, en krijg je meer loon uitbetaald. Let wel op, je kan maar bij 1 werkgever de loonheffingskorting aanzetten! Werk je nog ergens anders en verdien je daar meer? Zet dan de loonheffingskorting bij Easzy uit. 
 • Ben je zzp'er? Je bent een zelfstandige zonder personeel, dat betekent dat je niet in loondienst werkt. Omdat je niet in loondienst werkt heb je ook geen recht op loonheffingskorting. Daarentegen heb je wel recht op de algemene heffingskorting.


Wie zijn de opdrachtgevers?
Easzy werkt samen met zowel grote als kleine opdrachtgevers door heel Nederland. Onze opdrachtgevers zijn actief in allerlei sectoren. Denk aan: logistiek, horeca, promotie, retail en schoonmaak. Zo is er voor ieder wat wils.

Is Easzy in heel Nederland actief? 
Nog niet. Easzy is op dit moment vooral actief in het noorden van Nederland; Groningen, Drenthe en Friesland. Echter ligt onze ambitie om het platform landelijk te laten opereren voor zowel vraag als aanbod.

Wat is het verschil tussen een KvK-nummer en een BTW-id?
Als je wilt gaan freelancen moet je in het bezit zijn van een BTW-id. Een BTW-id kun je op twee verschillende manieren aanvragen: via de Kamer van Koophandel of de Belastingdienst. Wil je je zaken goed regelen en gebruik maken van extra voordelen, dan adviseren we je in te schrijven bij de KvK. Dit heeft namelijk enkele voordelen:

 • Je staat officieel ingeschreven in het handelsregister en ontvangt naast je btw-ID ook een KvK-nummer
 • Met je KvK-nummer kun je een zakelijke rekening openen of een aanvullende verzekering afsluiten.
 • Daarnaast kun je mogelijk gebruik maken van de starters- of ondernemersaftrek (mits je aan de vereiste criterium voldoet)